GEOTRAC 94

Novi model Geotrac 94 ep Alpin združuje inovativno tehnologijo Geotrac serije 4 ep Alpin, s kompaktno izdelavo dobro uveljavljene Geotrac serije 3. S 102 konjskima močema bo kos tudi zahtevnejšim profesionalnim opravilom na travinjah.

 

KABINA

Udobna panoramska kabina GEOTRAC serije 4 Alpin s svojimi širokimi varnostnimi steklenimi vrati omogoča dovolj prostora za udobno vstopanje v vozilo. B-stebrički kabine so pomaknjeni dovolj daleč nazaj, da lahko nudijo maksimalen pregled nad okolico. Prednje okno kabine je oblikovano tako, da daje optimalen prost pogled na sprednjo dvigalko in okolico kot pri helikopterju. Zadnje okno, ki ga je mogoče na široko odpreti, nastavljiva stranska okna in tristopenjski ventilator svežega zraka zagotavljajo prijetno delovno klimo.

Kabino GEOTRAC-a serije 4 Alpin smo izdelali na podlagi posebno inovativnega varnostnega koncepta. Potniška kabina je oblikovana tako, da nudi zaščito v primeru prevračanja (ROPS) in v primeru, če na traktor pade kakšen predmet (FOPS). Model GEOTRAC je prvi traktor, pri katerem so upoštevani takšni varnostni standardi, ki se običajno uporabljajo le pri težkih delovnih strojih. Tako je na primer pri gozdarskih delih voznik dobro zavarovan v primeru, če se traktor na strmini prevrne ali pa nanj pade težak predmet. Poleg tega je celotno sprednje okno izdelano iz kompozitnega varnostnega stekla (VSG), ki preprečuje, da bi razni predmeti prebili steklo v kabino.

Kabina
 
LIN-13-2935 ImagebroschŸre Lintrac 24 Seiten A4_8.indd

 

 

ENOSTAVNO VSTOPANJE V VOZILO

Enostavno vstopanje v vozilo je že od nekdaj značilnost vozil podjetja LINDNER: varne stopničke, velika steklena vrata, prostorna kabina, ki priduši vibracije in hrup, optimalen razgled naokoli in udobna razporeditev elementov za upravljanje skrbijo, da vam bo delo s traktorji LINDNER vedno v zadovoljstvo. Udoben, prilagodljiv sedež omogoča prijetno vožnjo. Vrhunsko kakovost in dolgo življenjsko dobo zagotavljajo premišljeno zasnovana zunanja oprema kabine, pocinkani blatniki in skrbno izbrani materiali.

 
Priključna gred

PRIKLJUČNA GRED S 4 HITROSTMI

Serijsko priključno gred s 4 hitrostmi je mogoče preklapljati ne glede na vožnjo, omogoča pa izjemno učinkovit prenos moči motorja. Za košnjo z nakladanjem je v LINDNER-jevi ponudbi priključna gred s 430 vrt/min. Po želji je pri vseh modelih GEOTRAC na voljo priključna gred, sinhronizirana s hitrostjo vožnje.

Otroški sedež

OTROŠKI SEDEŽ

Popolna novost pri LINDNERJU. Tudi za najmlajše smo kar najbolje poskrbeli. Otroški sedež je izdelan v skladu z zahtevami najvišjih varnostnih standardov, pritrjen je na sovoznikov sedež, nudi zaščito v notranjosti kabine, ima pa tudi varnostni pas.

 

 

 

 

SPREDNJE HIDRAVLIČNO DVIGALO

Posebej za sprednje priključne stroje, ki potrebujejo natančno prilaganjanje terenu, je LINDNER razvil sprednje hidravlično dvigalo vodeno s premo. Spodnja vlečna drogova in dvižna valja so pritrjeni na premo. Poleg tega pa ta inovativna in edinstvena rečitev omogoča zamik sprednjih koles do 52°.

Sprednje hidravlično dvigalo
 

 

 

SKRB ZA TRAKTOR

Blaženje tresljajev pri novem GEOTRACU serije 4 Alpin obvaruje delovne priključke kot so kosilnice in plugi.

Pri oranju in pri košnji: težki priključki povzročajo tresljaje in udarce, ki delujejo na traktor. Vodilni inovator LINDNER je zato novo Serijo 4 Alpin opremil z elektronsko regulacijo dvigalke, ki je standardno opremljena z blaženjem tresljajev. Ta tehnična novost preprečuje prenos vibracij na traktor.

Brez blaženja tresljajev
 

 

 

Prednosti: delovni priključki kot so plugi in kosilnice so manj obremenjeni. Poleg tega pa je možno tudi hitrejše delo, ne da bi se poškodovala priključek ali vozilo. Elektronska regulacija dvigalke skupaj z blaženjem tresljajev je na voljo tudi za sprednje priključke. LINDNER je s tem profesionalnim traktoristom med drugim omogočil transport brez tresljajev spredaj in zadaj. Za LINDNER je zelo pomembna tudi zaščita voznika pred tresljaji: GEOTRAC 124 nudi največje udobje vzmetenja s posamičnim obešenjem koles. Tako GEOTRAC serija 4 Alpin kot serija 4 že danes izpolnjujeta vse zahteve direktive EU, ki obravnava zaščito voznikov pred tresljaji in bo od leta 2014 veljala za vso kmetijsko mehanizacijo.

Z blaženjem tresljajev
 
Luči

LUČI

Kot prvi med traktorji je GEOTRAC serije 4 Alpin opremljen z najsodobnejšo tehnologijo osvetlitve LED. 8 žarometov elipsoidne oblike spredaj in 2 delovna žarometa zadaj zagotavljajo optimalno osvetlitev v mraku in temi. Smerniki in pozicijske luči so nameščeni na stranskem delu kabine. Na voljo so tudi dodatni halogenski in ksenonski delovni žarometi.

 
Efficient Power Program
 

UČINKOVITI MOTORJI

Varčni trivaljni turbodizelski motorji proizvajajo visok vrtilni moment. Štirivaljni turbodizelski motorji z optimalno porabo prepričajo s tehnologijo skupnega voda in z občutnim porastom vrtilnega momenta.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA LUČI

LINDNER uporablja varčno tehnologijo LED z izjemno dolgo življenjsko dobo. Halogenski žarometi optimalno osvetljujejo delovne površine, za optimalen pregled ponoči pa skrbijo opcijski ksenonski delovni žarometi.

 

INTELIGENTNI HLADILNI SISTEM

Vgrajeni ventilatorji z viskozno sklopko se aktivirajo samo po potrebi. Pri LINDNERJU razen tega stavimo tudi na hlajenje olja v menjalniku, ki je krmiljeno glede na potrebe. Prednost tega pristopa je v tem, da motorji hitreje dosežejo delovno temperaturo, zaradi prihranka moči pa se energija ne izgublja po nepotrebnem.

UDOBNO DELOVNO MESTO

Vozila LINDNER so znana po udobnem vstopu in ergonomskem upravljanju. Udobne kabine ne zagotavljajo le idealnega pregleda nad okolico, temveč tudi prost pogled navzgor. Po želji je za serijo 4 na voljo tudi zračno vzmetenje kabine.

 

OPTIMALEN IZKORISTEK

Kar se tiče prenosa moči, pri LINDNERJU stavimo na primerno avtomatizacijo, ki sledi številu konj. Za najvišjo učinkovitost in zanesljivost pri obdelovanju hribovitih in travnih površin je zaslužen mehanski menjalnik. Pri Geotracu 94 ep Alpin je na voljo tudi varnostna zapora, ki je znana iz Unitraca. Zapora mehansko blokira zavorno stopalko delovne zavore. Priključna gred s štirimi hitrostmi skrbi za varčno delo v območju nizkega števila vrtljajev, pri komunalnih delih pa se izkažejo izvedbe s 50 km/h.

ZMOGLJIVA HIDRAVLIKA

Ločena oskrba z oljem in preizkušena izvedba z več krožnimi toki skrbita za zanesljivost in udobno upravljanje. Dvokrožni sistem je opremljen s posebno črpalko za menjalnik, upravljanje in delovno hidravliko. Krmilne naprave Load Sensing omogočajo nastavitev količine olja, ki se uporablja v posameznih krožnih tokih. Na ta način je preprečena izguba moči.

 

Kratka predstavitev modela (v nemš?ini)

Traktor ali transporter? (NEM)

 

Košnja strmih predelov (NEM)

 
Ugodno kreditiranje

 

Nudimo vam ugodno financiranje

Pri nakupu naših traktorjev in transporterjev vam nudimo tudi možnost:

  • ugodnega najema leasinga
  • ugodnega kreditiranja do dobe 6 let

Oglasite se v naši poslovalnici ali kateri naših terenskih izpostav in skupaj bomo naredili vam najugodnejši načrt financiranja vašega novega traktorja ali transporterja.

Tehnični podatki
Oprema kabine zeleno tonirana panoramska stekla, okno s prostim pregledom nad sprednjo dvigalko, ROPS in FOPS, možnost odpiranja sprednjega stekla, stranskih in zadnjega stekla, sovoznikov sedež, ključavnice vrat, notranje obloge, udoben sedež Grammer, predpriprava za radio, notranje luči povezane z vrati, ogrevalni in prezračevalni sistem z dvostopenjskimi visokozmogljivimi ventilatorji, blokada zagona, tripolna električna vtičnica za trajno napajanje, samodejni izklop smernikov, intervalno delovanje brisalcev stekla, vtičnica za mobilni telefon, zadnji odlagalni predal, nastavljive zračne šobe, drsni senčnik in senčnik za steklo, štirje strešni zarometi; GEOTRAC 74 ep, 84 ep, 84 ep Pro & 94 ep: enodelni pokrov motorja z udobnim odpiranjem; opcija: vzmetenje kabine
Platforma ravna platforma
Prikazovalnik armaturna plošča z I.B.C. zaslonom
Dodatna oprema kabine obloga B-stebričkov in blatnikov, ventilator za svež zrak s finimi filtri, drsno okno zadaj, zračno vzmeten udobni sedež Grammer
Motor Perkins 854E-E34TA - stopnja 3B
Moč po ISO14396 / število vrtljajev 75 kW (102 KM) / 2.200 vrt/min
Št. valjev / gibna prostornina / hlajenje 4 / 3.400 cm3 / voda
Maks. vrtilni moment pri številu vrtljajev 420 Nm pri 1400 vrt/min
Efficient Power Program skupni vod, ventilator z viskozno sklopko, hlajenje olja v menjalniku, digitalni prikazovalnik, računalo porabe, elektronski ročni plin s programabilnimi tipkami, priključna gred s 4 hitrostmi, ločena oskrba z oljem, ep-omejevalnik števila vrtljajev
Menjalnik 16/8-stopenjski menjalnik za menjavanje pod obremenitvijo ZF-STEYR z dvojno prestavo pod obremenitvijo s sistemom Power Shuttle spremembe smeri vožnje, avtomatizacija (SP), tlačno mazanje, 40 km/h, udobna sklopka (CS); opcijsko priključna gred, sinhronizirana s hitrostjo
Priključna gred elektrohidravlična, tri stopenjskim krmiljenim zagonom, vklop in izklopo pod obremenitvijo
Priključna gred za prenos moči z motorja 430 / 540 / 750 / 1.000 vrt/min
Po želji: sprednja priključna gred 1000 vrt/min
Hidravlični sistem BOSCH-Rexroth / Load-Sensing
  EHR z AHC in dušenjem nihanja
Delovni tlak 185 bar
Maks. dobavna količina (vklj. z 2. krožnim tokom olja) 55 (80) l/min
Krmilne naprave / tlačni vodi 2 x dvosmerno delujoči krmilni ventili / 4 + 1 povratni vod
Dvižna sila / z dodatnim dvižnim cilindrom 4900 kp
Po želji: Dvižna sila prednje hidravlike 2500 kp
Luči 4 x elipsoidni žaromet H7 spredaj zgoraj (dolga in kratka luč), 2 x bi-halogenska žarometa spodaj (dolga in kratka luč), 2 x delovni žaromet H3 zadaj, 2 x pozicijska in zavorna luč v tehnologiji LED z vgrajenim smernikom zadaj, 2 x bočni smernik z vgrajeno pozicijsko lučjo
Lastna masa 3950 kg
A največja dolžina / B največja širina 3604 mm / 2111 mm
C največja višina / D medosna razdalja 2598 mm / 2280 mm
Serijske pnevmatike 340/85 R 24 & 420/85 R 34
Serijska dodatna oprema nosilnik sprednjih uteži, zapenjalne kljuke spodaj, varovanje ventilov, priklop za vleko, zgornji vlečni drog z zapenjalno kljuko, samozaporni diferencial spredaj, opornik za glavo, izvlečno stransko ogledalo, lovilnik iztekajočega olja, dodatani zalogovnik hidravlike, filter delcev

01 GEOTRAC 104 ep Alpin

GEOTRAC 94

Novi model Geotrac 104 ep Alpin združuje inovativno tehnologijo Geotrac serije 4 ep Alpin, s kompaktno izdelavo dobro uveljavljene Geotrac serije 3. S 113 konjskimi močmi bo kos tudi zahtevnejšim profesionalnim opravilom na travinjah.

Beri dalje

02 GEOTRAC 64 ep Alpin

Sestavlja nepremagljivo kombinacijo moči in spretnosti za optimalno delo na zelo strmih terenih, serijsko pa je opremljen tudi z znižano kabino, kar mu omogoča še nižje težišče in tako zagotavlja kar največjo varnost.

Beri dalje

03 GEOTRAC 74 ep Alpin

Najbolje prodajan Geotrac model sedaj še izboljšan. Geotrac 74 ep Alpin je naslednik modelov Geotrac 73 in Geotrac 74, ki se ju drži naslov najbolje prodajanih traktorjev v Avstriji, od leta 2005 dalje.

Beri dalje

04 GEOTRAC 84 ep Alpin

GEOTRAC 84ep

Model je najbolj učinkovit traktor v zgodovini podjetja, odlikuje se pri delu v hribovitih pokrajinah, hkrati pa je zelo primeren tudi za delo na ravninskih poljih, pri opravilih ohranjanja naravne krajine, kos pa bo tudi transportnim nalogam.

Beri dalje

05 GEOTRAC 84 ep Pro Alpin

GEOTRAC 84ep

Model je najbolj učinkovit traktor v zgodovini podjetja, odlikuje se pri delu v hribovitih pokrajinah, hkrati pa je zelo primeren tudi za delo na ravninskih poljih, pri opravilih ohranjanja naravne krajine, kos pa bo tudi transportnim nalogam.

Beri dalje

06 GEOTRAC 94 ep Alpin

GEOTRAC 94

Novi model Geotrac 94 ep Alpin združuje inovativno tehnologijo Geotrac serije 4 ep Alpin, s kompaktno izdelavo dobro uveljavljene Geotrac serije 3. S 102 konjskima močema bo kos tudi zahtevnejšim profesionalnim opravilom na travinjah.

Beri dalje