Najmočnejši traktor v zgodovini podjetja.

Geotrac 134 ep bo s serijskim izkoristkom do 144 konjskih moči (106 kW) pri delovanju v načinu PTO kos tudi najzahtevnejšim nalogam, ki se jih boste lotili. Omogoča vam izjemno navorno moč 560 Nm.

 

KABINA

Udobna panoramska kabina GEOTRAC serije 4 s svojimi širokimi varnostnimi steklenimi vrati omogoča dovolj prostora za udobno vstopanje v vozilo. B-stebrički kabine so pomaknjeni dovolj daleč nazaj, da lahko nudijo maksimalen pregled nad okolico. Prednje okno kabine je oblikovano tako, da daje optimalen prost pogled na sprednjo dvigalko in okolico kot pri helikopterju. Zadnje okno, ki ga je mogoče na široko odpreti, nastavljiva stranska okna in tristopenjski ventilator svežega zraka zagotavljajo prijetno delovno klimo.

Kabino GEOTRAC-a serije 4 smo izdelali na podlagi posebno inovativnega varnostnega koncepta. Potniška kabina je oblikovana tako, da nudi zaščito v primeru prevračanja (ROPS) in v primeru, če na traktor pade kakšen predmet (FOPS). Model GEOTRAC je prvi traktor, pri katerem so upoštevani takšni varnostni standardi, ki se običajno uporabljajo le pri težkih delovnih strojih. Tako je na primer pri gozdarskih delih voznik dobro zavarovan v primeru, če se traktor na strmini prevrne ali pa nanj pade težak predmet. Poleg tega je celotno sprednje okno izdelano iz kompozitnega varnostnega stekla (VSG), ki preprečuje, da bi razni predmeti prebili steklo v kabino.

Kabina
 
LIN-13-2935 ImagebroschŸre Lintrac 24 Seiten A4_8.indd

 

 

ENOSTAVNO VSTOPANJE V VOZILO

Enostavno vstopanje v vozilo je že od nekdaj značilnost vozil podjetja LINDNER: varne stopničke, velika steklena vrata, prostorna kabina, ki priduši vibracije in hrup, optimalen razgled naokoli in udobna razporeditev elementov za upravljanje skrbijo, da vam bo delo s traktorji LINDNER vedno v zadovoljstvo. Udoben, prilagodljiv sedež omogoča prijetno vožnjo. Vrhunsko kakovost in dolgo življenjsko dobo zagotavljajo premišljeno zasnovana zunanja oprema kabine, pocinkani blatniki in skrbno izbrani materiali.

 
Priključna gred

PRIKLJUČNA GRED S 4 HITROSTMI

Serijsko priključno gred s 4 hitrostmi je mogoče preklapljati ne glede na vožnjo, omogoča pa izjemno učinkovit prenos moči motorja. Za košnjo z nakladanjem je v LINDNER-jevi ponudbi priključna gred s 430 vrt/min. Po želji je pri vseh modelih GEOTRAC na voljo priključna gred, sinhronizirana s hitrostjo vožnje.

Otroški sedež

OTROŠKI SEDEŽ

Popolna novost pri LINDNERJU. Tudi za najmlajše smo kar najbolje poskrbeli. Otroški sedež je izdelan v skladu z zahtevami najvišjih varnostnih standardov, pritrjen je na sovoznikov sedež, nudi zaščito v notranjosti kabine, ima pa tudi varnostni pas.

 

 

 

 

SPREDNJE HIDRAVLIČNO DVIGALO

Posebej za sprednje priključne stroje, ki potrebujejo natančno prilaganjanje terenu, je LINDNER razvil sprednje hidravlično dvigalo vodeno s premo. Spodnja vlečna drogova in dvižna valja so pritrjeni na premo. Poleg tega pa ta inovativna in edinstvena rečitev omogoča zamik sprednjih koles do 52°.

Sprednje hidravlično dvigalo
 

 

 

SKRB ZA TRAKTOR

Blaženje tresljajev pri novem GEOTRACU serije 4 obvaruje delovne priključke kot so kosilnice in plugi.

Pri oranju in pri košnji: težki priključki povzročajo tresljaje in udarce, ki delujejo na traktor. Vodilni inovator LINDNER je zato novo Serijo 4 opremil z elektronsko regulacijo dvigalke, ki je standardno opremljena z blaženjem tresljajev. Ta tehnična novost preprečuje prenos vibracij na traktor.

Brez blaženja tresljajev
 

 

 

Prednosti: delovni priključki kot so plugi in kosilnice so manj obremenjeni. Poleg tega pa je možno tudi hitrejše delo, ne da bi se poškodovala priključek ali vozilo. Elektronska regulacija dvigalke skupaj z blaženjem tresljajev je na voljo tudi za sprednje priključke. LINDNER je s tem profesionalnim traktoristom med drugim omogočil transport brez tresljajev spredaj in zadaj. Za LINDNER je zelo pomembna tudi zaščita voznika pred tresljaji: GEOTRAC 124 nudi največje udobje vzmetenja s posamičnim obešenjem koles. Tako GEOTRAC serija 4 Alpin kot serija 4 že danes izpolnjujeta vse zahteve direktive EU, ki obravnava zaščito voznikov pred tresljaji in bo od leta 2014 veljala za vso kmetijsko mehanizacijo.

Z blaženjem tresljajev
 
Luči

LUČI

Kot prvi med traktorji je GEOTRAC serije 4 opremljen z najsodobnejšo tehnologijo osvetlitve LED. 8 žarometov elipsoidne oblike spredaj in 2 delovna žarometa zadaj zagotavljajo optimalno osvetlitev v mraku in temi. Smerniki in pozicijske luči so nameščeni na stranskem delu kabine. Na voljo so tudi dodatni halogenski in ksenonski delovni žarometi.

 
Efficient Power Program
 

UČINKOVITI MOTORJI

Varčni trivaljni turbodizelski motorji proizvajajo visok vrtilni moment. Štirivaljni turbodizelski motorji z optimalno porabo prepričajo s tehnologijo skupnega voda in z občutnim porastom vrtilnega momenta.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA LUČI

LINDNER uporablja varčno tehnologijo LED z izjemno dolgo življenjsko dobo. Halogenski žarometi optimalno osvetljujejo delovne površine, za optimalen pregled ponoči pa skrbijo opcijski ksenonski delovni žarometi.

 

INTELIGENTNI HLADILNI SISTEM

Vgrajeni ventilatorji z viskozno sklopko se aktivirajo samo po potrebi. Pri LINDNERJU razen tega stavimo tudi na hlajenje olja v menjalniku, ki je krmiljeno glede na potrebe. Prednost tega pristopa je v tem, da motorji hitreje dosežejo delovno temperaturo, zaradi prihranka moči pa se energija ne izgublja po nepotrebnem.

UDOBNO DELOVNO MESTO

Vozila LINDNER so znana po udobnem vstopu in ergonomskem upravljanju. Udobne kabine ne zagotavljajo le idealnega pregleda nad okolico, temveč tudi prost pogled navzgor. Po želji je za serijo 4 na voljo tudi zračno vzmetenje kabine.

 

OPTIMALEN IZKORISTEK

Kar se tiče prenosa moči, pri LINDNERJU stavimo na primerno avtomatizacijo, ki sledi številu konj. Za najvišjo učinkovitost in zanesljivost pri obdelovanju hribovitih in travnih površin je zaslužen mehanski menjalnik. Pri Geotracu 94 je na voljo tudi varnostna zapora, ki je znana iz Unitraca. Zapora mehansko blokira zavorno stopalko delovne zavore. Priključna gred s štirimi hitrostmi skrbi za varčno delo v območju nizkega števila vrtljajev, pri komunalnih delih pa se izkažejo izvedbe s 50 km/h.

ZMOGLJIVA HIDRAVLIKA

Ločena oskrba z oljem in preizkušena izvedba z več krožnimi toki skrbita za zanesljivost in udobno upravljanje. Dvokrožni sistem je opremljen s posebno črpalko za menjalnik, upravljanje in delovno hidravliko. Krmilne naprave Load Sensing omogočajo nastavitev količine olja, ki se uporablja v posameznih krožnih tokih. Na ta način je preprečena izguba moči.

 

Kratka predstavitev modela (v nemš?ini)

 
Ugodno kreditiranje

 

Nudimo vam ugodno financiranje

Pri nakupu naših traktorjev in transporterjev vam nudimo tudi možnost:

  • ugodnega najema leasinga
  • ugodnega kreditiranja do dobe 6 let

Oglasite se v naši poslovalnici ali kateri naših terenskih izpostav in skupaj bomo naredili vam najugodnejši načrt financiranja vašega novega traktorja ali transporterja.

Tehnični podatki
Oprema kabine zeleno tonirana panoramska stekla, pregledno okono nad sprednjim nakladalnikom, varnostna kabina s sistemom ROPS in FOPS, sprednje kompozitno varnostno steklo (VSG), možnost odpiranja stranskih stekel in zadnjega stekla, sovoznikov sedež, ključavnice vrat, predpriprava za radio, ogrevalni in prezračevalni sistem s tristopenjskimi visokozmogljivimi ventilatorji, bokada zagona, tripolna električna vtičnica za trajno napajanje, intervalno delovanje brisalcev stekla, nastavljive zračne šobe in senčnik, enodelni motorni pokrov z udobnim odpiranjem, mehansko vzmetenje kabine, avtomatska klimatska naprava, LED notranje luči z vklopom pri odpranju vrat
Platforma ravna komfortna platforma
Prikazovalnik zaslon I.B.C.
Dodatna oprema kabine udobna notranja oprema, ventilator za svež zrak s finimi filtri, zračno vzmeten udobni sedež Grammer Pro, po višini in nagibu nastavljiv udobni volanski obroč, ogrevanje sprednjega stekla, notranje obloge, notranje luči povezane z odpiranjem vrat, zadnji odlagalni predal, držalo za pijačo, vtičnica za mobilni telefon, samodejni izklop smernikov, panoramska, širokokotna, električno nastavljiva in ogrevana stranska ogledala; GEOTRAC 134ep: signalna vitičnica, IBC-notranje ogledalo z vzvratno kamero, GPS prenos podatkov in bluetooth prostoročno telefoniranje
Motor Perkins 1204E-E44TA - stopnja 3B
Moč po ISO14396 / število vrtljajev 106 kW (144 KM) / 2.200 vrt/min
Št. valjev / gibna prostornina / hlajenje 4 / 4.400 cm3 / voda
Maks. vrtilni moment pri številu vrtljajev 560 Nm pri 1400 vrt/min
Efficient Power Program skupni vod, hlajenje polnilnega zraka, ventilator z viskozno sklopko, hlajenje olja v menjalniku, krmiljeno glede na potrebe, z izklopom zavornega olja pri transportu, digitalni prikazovalnik, računalo porabe, elektronski ročni plin s programabilnimi tipkami, priključna gred s 4 hitrostmi, ločena oskrba z oljem, krmilne naprave Load-Sensing z nastavljivo količino; dvojna krivulja moči z načinom ECO, dodatna moč pri uporabi priključne gredi, signalna vtičnica s spremenljivo normo signala; GEOTRAC 114ep/134ep: ep omejevalnik števila vrtljajev, ročni plin s tempomat funkcijo, aksialno batna črpalka, LED luči za dnevno vožnjo, ojačevalnik zavorne sile
Menjalnik 32/32 stopenjski menjalnik ZF s štirimi vmesnimi prestavami prestavljivimi pod obremenitvijo in proporcionalnimi sklopkami, funkcija avtomatizacije (APS), avtomatizirano menjavanje skupin (FRRS), Power-Shuttle menjavanje smeri vožnje (pri 114ep &134ep z nastavljivo karakteristiko), tlačno mazanje, izpust olja za mazanje zavor, managment funkcija za sprednji pogon, zadnjo priključno gredin diferencialno zaporo, udobana sklopka (CS), 40 km/h pri zmanjšanem številu vrtljajev motorja, opcija: izvedba 50 km/h z vzmeteno planetno sprednjo premo
Priključna gred elektrohidravlična, tri stopenjskim krmiljenim zagonom, vklop in izklop pod obremenitvijo
Priključna gred za prenos moči z motorja 540 / 750 / 1000 / 1.400 vrt/min
Po želji: sprednja priključna gred 1.000 vrt/min
Hidravlični sistem BOSCH-Rexroth / Load-Sensing
  EHR z AHC in dušenjem nihanja
Delovni tlak 200 bar
Maks. dobavna količina (vklj. z 2. krožnim tokom olja) 121 l/min
Krmilne naprave / tlačni vodi 2 x EHS, 1 x dvs (križna ročica) / 6 + 1 povratni
Dvižna sila / z dodatnim dvižnim cilindrom 6600 kp
Po želji: Dvižna sila prednje hidravlike 3500 kp
Luči 2 x bi-halogenski žarometi (H7), 2 x LED dnevne luči, 4 x elipsoidni žarometi H7 spredaj (dolga in kratka luč) zgoraj, 2 x H3 delovni žarometi zadaj
Lastna masa 4850 kg
A največja dolžina / B največja širina 4230 mm / 2317 mm
C največja višina / D medosna razdalja 2769 mm / 2500 mm
Serijske pnevmatike 480/65 R 24 & 540/65 R 38
Serijska dodatna oprema nos. spr. uteži, zap. klj. spod., varov. ven., prik. za vleko, zgornji vlečni drog z zapen. kljuko, samoz. dif. spredaj, opornik za glavo, manag. spred. pog., dif. zapore in priključne gredi, lovilnik iztekajočega olja, IBC notranje ogledalo, sign. vtičnica, večnamenska opora za roko s Shuttle ročico (sprememba smeri)

01 GEOTRAC 114 ep

GEOTRAC 114ep

Model Geotrac 114ep pooseblja delovno učinkovitost pri delovnih nalogah na travinjah, prostranih poljih ali pa v gozdu. Ustreza vsem priporočilom iz področja izpuha in je zaznamovan z izjemno visokim navorom. Inovativna tehnologija filtriranja drobnih delcev ovrže potrebo po uporabi dodatnih tekočin.

Beri dalje

02 GEOTRAC 134 ep

Geotrac 134 ep je najmočnejši traktor v zgodovini podjetja Lindner. S serijskim izkoristkom 133 konjskih moči (98 kW) pri konstantnih vlečnih obremenitvah bo kos tudi najzahtevnejšim nalogam, ki se jih boste lotili. Omogoča vam torej izjemno navorno moč 560 Nm.

Beri dalje